Исторически парк

„Исторически парк“ представлява туристически атракцион на културно-историческа тематика и е чудесно място за еднодневна екскурзия. Комплексът се намира в село Неофит Рилски, който е само на 33 км. от град Варна. Към него са присъединени отделни експозиции на бит и култура по нашите земи, от най-дълбока древност, както и кухня със специални ястия, по автентични древни рецепти.

Гостите на парка могат да се докоснат до бита и културата на народите през различните епохи – от Халколит и Неолит до Древни Траки, Славяни и Прабългари.

Първата зона на територията на комплекса, обхваща епохата на Халколита и Неолита (7-мо и 4-то хил. пр. н. е.) и показва как са изглеждали праисторическите жилища в онези времена. Втората зона е посветена на траките. Тук може да се види и храмът на богинята Кибела и дворецът на цар Севт III, който е и единственият в света възстановен тракийски дворец.  Следващата зона обхваща периода на Първото българско царство. В нея е пресъздадено величието на воините по онова време.

„Исторически парк“ в с. Неофит Рилски предлага следните забавления и атракции:
  • Представяне на възстановки на значими културно-исторически предмети и обекти;
  • Тематични атракции;
  • Конна езда;
  • Различни групови занимания и уроци;
  • Няколко красиви езера, алеи и места за отдих;
  • Кухня, предлагаща автентични специалитети.
„Исторически парк“ в с. Неофит Рилски е отворен за посетители всеки ден от 10:00 до 18:00, а в Петък и Събота – от 10:00 до 22:00.

You may also like

Добре дошли в апарт комплекс на плажа – White Cliffs. Насладете се на морска почивка в уникални апартаменти с басейн на плажа в Бяла.